Tillfällig utställning

Konsthall

REDISCOVER Absolut Art Collection

Pågår till 2 maj

Spritmuseum

Spritmuseum och Absolut Art Collection firar 10 år på Djurgården! Museet uppmärksammar det genom att låta en yngre generation gå loss i konstmagasinet för att välja sina favoriter.

“Vi bjöd in våra pedagoger, som är utbildade i konst- och modevetenskap, etnologi, museologi, och ekonomisk historia att fritt botanisera i konstmagasinet. Resultatet är utställningen REDISCOVER Absolut Art Collection där de har valt att bokstavligen fylla konstrummet från golv till tak med närmare 90 konstverk ur samlingen”, säger Mia Sundberg, ansvarig konstintendent på Spritmuseum.

Själva beskriver de unga curatorerna sin utställning så här: “Absolut Art Collection växte fram under vår barndom, och vi har inkorporerat vår egen bild av 1980- och 1990-talen i utformandet av den här utställningen. Vi vill här presentera verk som utstrålar den självsäkerhet, framtidstro, och humor som tycks ha präglat den här tiden. De var självklart inga problemfria årtionden, men vi har valt att lyfta fram nostalgin och minnas den ljusa sidan. Konstens placering i rummet, såväl som valet av färgsättning och musik, speglar hur vi ser på samlingen som föddes för nästan 40 år sedan.”

REDISCOVER är en konstutställning som badar i pastellfärger och discomusik. Vare sig du själv upplevde 1980-och 1990-talen, eller bara hört återberättas, så är det här en tidsresa som många kan både känna igen och överraskas av. 

Vill du smaka på utställningen?
Vi har olika smakbrickor som refererar till Spritmuseums utställningar. En smakbricka kostar 180 kronor och du kan välja en smakbricka om du vill uppleva en mindre provning på egen hand. Absolut-smakbrickan refererar till vår aktuella konstutställning och består av fyra olika Absolut Vodka-sorter.

När

Tisdag 10–17
Onsdag 10–19
Torsdag–fredag 10–18
Lördag 10–17
Söndag 12–17

Pris

Ordinarie 130 kr
Pensionär och studerande 90 kr
Fri entré för ungdomar och barn under 14 år

Vi accepterar Go City-pass, Swish, Amex mm.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Station Karlaplan; därifrån 10 minuters promenad.
Buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Buss 69 och 76 till hållplats Djurgårdsbron.
Spårvagn nr 7 går från Sergels Torg till Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan går från Slussen året runt.

Promenad från Centralstationen till Spritmuseet längs Strandvägen tar ca 30 minuter.

Allt som händer – Spritmuseum