Klassiskt

Konsthall

Quasars Ensemble på Artipelag

Slovakiska Quasars Ensemble gästar Sverige för första gången när de på Artipelag skapar en alldeles särskild konst- och musikupplevelse. I mitten av juli bjuds det på två föreställningar som går att njuta av både separat och tillsammans.

Dagsföreställning – Musik- och konstvandring i skulpturparken

Under dagen framför den hyllande ensemblen toner som guidar dig genom Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur. Ensemblen grundades 2008 och fokuserar på klassisk och samtida musik. Läs mer om utomhusutställningen Skulptur i natur.

Kvällsföreställning – Légers Académie Moderne och den Svenska Baletten i Paris

På kvällen intar Quasars Ensemble konsthallen och skapar en unik upplevelse till vår aktuella utställning På Armlängds avstånd. Konserten är speciellt sammansatt för just Artipelag och utställningen. Kvällen fokuserar på mellankrigstidens Paris och den Svenska Baletten i Paris som var en nyskapande kraft genom sin ambition att i sina uppsättningar kombinera dans, drama, måleri, poesi och musik. Ensemblen bjuder på musik från tonsättare som samarbetade med Svenska Baletten. Hör även Erik Mattsson, bitr. chef på Dansmuseet, berätta om Svenska Balettens fascinerade historia. Efter föreställningen finns även möjlighet att se utställningen i ca 30 minuter. Läs mer om utställningen På Armlängds avstånd – Hundra år av nordisk konst.

När

Dagskonsert: 9 juli kl 15.00 – 16.00
Kvällskonsert: 9 juli kl 17.30 – 19.00

Pris

Pris för dagskonsert: 245 kr
Pris för kvällskonsert: 345 kr
Kombinationspris: 490 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Direktbuss: Avgångar från Cityterminalen på helger, se hemsida för mer info
Lokaltrafik: Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden”.
Bil: Väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Båt: (endast sommartid): Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen. För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.