Gratis

Kulturnatt

Performance

Prolog: Markus Öhrn & Azdora, Isoäiti tule takaisin (Mormor kom tillbaka)

20 april

Bonniers Konsthall

Upplev och delta i en prolog, Isoäiti tule takaisin (Mormor kom tillbaka), inför konstnären och dramatikern Markus Öhrns kommande utställning – Requiem för Eva-Britt – på Bonniers Konsthall. Under en sex timmar lång performance med mörk drone metal, bjuds du in till en återuppväckelseritual av Markus mormor Eva-Britt.

Vid sin mormors dödsbädd frågade konstnären och dramatikern Markus Öhrn henne om det var något hon ångrade i livet – om det fanns något hon skulle ha gjort annorlunda om hon hade möjligheten. Eva-Britt svarade att om hon fick göra om det, önskade hon att hon hade vågat vara mer destruktiv. Att hon någon gång i livet hade vågat följa sina egna begär.

Utställningen på Bonniers Konsthall – Requiem för Eva-Britt – öppnar den 1 maj och följer händelserna som uppstod efter samtalet och blir den första stora presentationen av Öhrns samarbete med tretton äldre damer från norra Italien och skapandet av gruppen Azdora – hon som bestämmer.

I en prolog till utställningen, Isoäiti tule takaisin (Mormor kom tillbaka), bjuds besökare in för att under en kväll få delta i ett pågående performance om saknade och en önskan om att få återförenas. Till ljudet av drone metal mässar de medverkande ”Isoäiti tule takais in”, finska för ”mormor kom tillbaka”, som ett sätt att bearbeta Eva-Britts bortgång samt ett försök till att återuppväcka henne från döden. Scenografin i rummet placerar besökare i gränslandet mellan en minnesstund och en drone metal-konsert och ger utrymme för besökare att själva minnas, sakna och sörja egna nära och kära.

Medverkande: Markus Öhrn, Linus Öhrn och Andreas Catjar-Danielsson 

Stroboskop, rök från rökmaskin samt hög ljudvolym förekommer.

När

Lördag 20 april kl 18-00

Pris

Fri entré, ingen föranmälan krävs, drop-in.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation S:t Eriksplan, därefter ca 600 m promenad.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: