Teater

Premiär! Nu är jag Medea – Riksteatern

1–2 oktober

Kulturhuset Dieselverkstaden

I “Nu är jag Medea” vävs Khadija El Kharraz Alamis självbiografiska berättelse om att växa upp mellan två världar ihop med Euripides klassiska drama om Medea.

Vi får följa med i en uppväxt där skillnaderna mellan den västerländska och marockanska världen ger upphov till en rikedom av kultur, språk, religion, musik och mat ända tills de två världarna kolliderar.

I ett nära möte med publiken och med en slående närvaro skapar Alami en kompromisslös, känslomässigt laddad resa. En story som berättas med humor, ungdomlig lätthet och med lika roliga som överraskande vändningar.

Spelas på engelska, textas till svenska.

Khadija El Kharraz Alami står för ett nytt mycket spännande konstnärskap som Riksteatern är först med att introducera i Sverige. Hon har tidigare gjort “De Bacchanten” (2016) och “ÉchteMannen” (2017). “Nu är jag Medea” (2018) vann KBC Young Theatre Prize på den stora scenkonstfestivalen Theater Aan Zee där juryn beskrev henne som en ”anmärkningsvärd och oförsonlig teaterpersonlighet”.

Ett gästspel från Productiehuis Theater Rotterdam i Holland.

Läs mer om Riksteaterns premiärer i Aftonbladet

 
Foto: Productiehuis Theater Rotterdam
Arrangör: Riksteatern i samarbete med Kulturhuset Dieselverkstaden

När

1 och 2 oktober 19:00-20:15

Pris

Ordinarie 230 kr
Innehavare av scenpass, pensionärer & ungdomar under 26 år 170 kr.
Early bird (erbjudande till och med 30/6) 170 kr, innehavare av scenpass och pensionärer & ungdomar under 26 år 120 kr, OBS! Endast 150 platser – först till kvarn!

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.