Konsert

Placebo

Med en över 25 år lång karriär och 13 miljoner sålda skivor globalt kan Placebo snart lägga till ett åttonde studioalbum på sin meritlista. I september gav bandet ut sin första singel på fem år, “Beautiful James”, följt av nya singeln ”Surrounded By Spies”. Den 25 mars 2022 släpps Placebos efterlängtade album “Never Let Me Go”.

Frontmannen och sångaren Brian Molko och svenske basisten Stefan Olsdal var tidigare klasskamrater, som träffades år senare av en händelse på en tunnelbanestation i London. Där och då började historien om Placebo som skulle bli en framgångssaga.

Placebo bildades 1994 och släppte sitt självbetitlade album två år senare – en platta som var med och bidrog till att bana vägen för ett skifte inom den brittiska musikkulturen. Bandet sågs som något av en antites till den utpräglade britpopen och kom snabbt att göra ett avtryck i den brittiska musikhistorien, med fem topp tio-album på landets största listor, utsålda turnéer världen över och samarbeten med legender som David Bowie, The Cures Robert Smith och Michael Stipe från R.E.M.

Bandets debut följdes av flera stora genombrottsögonblick och framgångar, med exempelvis ett flertal platinautmärkelser för albumet “Sleeping With Ghosts” (2003) samt “Battle For The Sun” (2009) som tog dem till förstaplats på listor som European Billboard Chart. 2016 firade bandet 20 år och gav sig ut på en världsturné där de gjorde ett stopp i Sverige. Nu återvänder Placebo till Stockholm med ny musik.

Brian Molko om nya singeln ”Surrounded By Spies”:
“I began writing the lyrics when I discovered my neighbors were spying on me on behalf of parties with a nefarious agenda.”

Vi ser fram emot att höra kommande albumet “Never Let Me Go” och att välkomna Placebo till Cirkus i Stockholm i år!

När

11 oktober kl. 19.30

Pris

575 – 1616 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.