Musikal

Pippi på Cirkus

Liksom miljoner andra svenskar över 2 års ålder älskar jag Pippi Långstrump. I en av Astrid Lindgrens berättelser går hon på Cirkus tillsammans med Tommy och Annika och den berättelsen har gett inspiration till en nyskriven musikal, som jag har skapat tillsammans med ett riktigt cirkussällskap – fantastiska Cirkus Cirkör – och en massa andra begåvade människor. I vår föreställning är Pippi sig lik fastän ändå annorlunda. Vi har tolkat det som finns emellan Astrids rader och gett det musikalisk dräkt. Välkomna till Cirkus i sommar, vi har krattat i manegen!

– beskriver Björn Ulvaeus.

Björn Ulvaeus och Pophouse firar Pippi Långstrump genom att sätta upp en sprakande, cirkusmusikal i samarbete med Astrid Lindgren Aktiebolag, Cirkus Cirkör och Krall Entertainment – PIPPI PÅ CIRKUS.

Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ansvarar för föreställningens sångtexter till musik av Benny Andersson, Vasily Solovyov-Sedoi, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo,  m.fl. med flera. Musiken kommer att framföras live av en flygande cirkusorkester.

För cirkusregi står Cirkus Cirkörs grundare, regissör och konstnärliga ledare Tilde Björfors och vid sin sida har hon Maria Löfgren, regissör och dramatiker, som ansvarar för föreställningens regi.

Tillsammans med Björn Ulvaeus har Maria Blom och Tilde Björfors skrivit föreställningens manus, som är baserat på Astrid Lindgrens berättelse om när Pippi, Tommy och Annika gick på cirkus och träffade cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf. Ansvarig för föreställningens scenografi och kostymdesign är Magdalena Åberg.

Baserat på en berättelse av Astrid Lindgren bearbetad av Maria Blom, Tilde Björfors och Björn Ulvaeus.

Sångtexter: Björn Ulvaeus
Musik: Benny Andersson, Vasily Solovyov-Sedoi, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo,  m.fl.

Cirkusregi: Tilde Björfors
Regi: Maria Löfgren
Scenograf & Kostymdesign: Magdalena Åberg

När

1 juli – 14 augusti

Pris

295 – 1040 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.