Konsert

Peter Nordberg

Peter Nordberg är tillbaka på Mosebackes scen. Senast var för tio år sedan, då hade han med sig ett band, den här gången kommer han ensam med sin akustiska gitarr. I utlandet har hans musik bl.a. beskrivits som ”Nordic noir” och ”Groovy melankoli”. Peter använder tidvis gitarren som slagverk och med teknikens hjälp skapar han han då en oväntad ljudvärld för att senare övergå till ett mer ”traditionellt” gitarrkomp. Hela tiden står berättelsen i fokus och många av Nordbergs texter vittnar om en stor kärlek till svensk vistradition.


Nordberg var bara 19 år när han signerade sitt första skivkontrakt, den gången i Italien men det är i vårt grannland Norge han har haft störst framgång. 1999 släpptes debuten Tiden Visar Vägen och sedan dess har Nordberg släppt ytterligare fem soloalbum och tre album tillsammans med den norske artisten Vidar Johnsen. Ett samarbete som sålde guld och platina, nominerades till norsk grammy och toppade de norska radiolistorna. Genom mångårigt turnerande intog duon sin plats på den norska musikscenen och sommaren 2010 värmde de upp för Eagles på Stavanger stadion.

När

11 november kl 20

Pris

290 SEK + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.