Gratis

Teater

Parkteatern 2023

Pågår till 9 september

Parkteatern

Det finns goda skäl att inte lämna Stockholm i sommar. Inte mindre än 9 turnéer, 47 spelplatser och 237 föreställningstillfällen med fri entré utgör årets program för Parkteatern. Innehållet är brokigt, visuellt och angeläget med två urpremiärer och stort fokus på barn i ytterstaden.

– Parkteatern har beskrivits som en kulturell skatteåterbäring för alla stockholmare. Vi letar oss långt utanför innerstaden, men vi fokuserar också på ett brett men spetsigt tilltal på våra scener i Galärparken och Vitabergsparken för att attrahera en mångfald av besökare, berättar Josefin Rosales, konstnärlig ledare för Parkteatern.

I årets urpremiärer får musikern och journalisten Kristian Gidlunds texter liv på scenen i föreställningen I kroppen min, i regi av Johan Paus och samproduktion med Riksteatern. Det blir också en juniturné för hela familjen i klassisk Parkteateranda när Rebel Royale ger sig ut i parkerna. Med nyskriven musik, digital publikinteraktion, dans och klassiska hits tar en souldiva, ett operafenomen, en krumping-queen och en trio av Sirqusartister plats på scen i regi av Sara Jangfeldt.

Varje sommar bjuder Parkteatern på konserter, cirkus, dans och teater på utomhusscener, i parker och på ängar runt om i Stockholm. Helt gratis, utan biljetter och unikt i världen, som en allemansrätt till kulturupplevelser för alla åldrar.

Här hittar du hela säsongens program

När

10 maj-9 september

Pris

Fri entré till allt

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Titta här: https://kulturhusetstadsteatern.se/parkteatern/vara-spelplatser