Teater

Pappas födelsedag

26 okt–21 feb 2024

Dramaten

Pappa fyller år och familjen är samlad. Men huvudpersonen själv beter sig märkligt. Hans hembakade empanadas är förvisso lika oätliga som vanligt, men han har dukat fram en tallrik för mycket och pratar i gåtor. Inte minst om sin fru, barnens mamma, som försvann under diktaturen i Chile för länge sen. Nutid och dåtid verkar plötsligt flyta samman. Hur ska syskonen hantera pappans tilltrasslade värld?

Pappas födelsedag är en varm och mörk komedi om saknad, exil och fantomsmärtor. Om en familj i behov av en gemensam bild av verkligheten.

Alejandro Leiva Wenger är författare och dramatiker, han har skrivit en rad uppmärksammade pjäser för ett flertal svenska scener. Hans novellsamling Till vår ära (2001) är aktuell som 2023 års Stockholm läser-bok.

Frida Röhl är konstnärlig ledare på Folkteatern i Göteborg och regissör till flera framgångsrika uppsättningar som Revisorn, Dogville och Dumma jävla mås. Uppsättningarna Bang och Madame Bovary har även visats i SVT. Röhl och Leiva Wenger har ett flerårigt samarbete bakom sig med pjäser som Minnesstund, Författarna och Arvet.

När

Premiär 26 oktober
Spelas t.o.m. 21 februari

Pris

370 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Spana in Welmas olika guider

Annonser: