Där askan blommar, bokomslag

Samtal

Konsert

På engelska/in english: bokkonsert med Nguyễn Phan Quế Mai

30 september

Östasiatiska museet

DÄR ASKAN BLOMMAR – NOMINERAD TILL BONNIERS BOKKLUBBARS ÅRETS BOK 2023

Köp biljett här

Nguyễn Phan Quế Mai föddes i Vietnam 1973. Hon arbetade som gatuförsäljare och risodlare innan hon fick ett stipendium som tog henne till Australien. Idag har hon en doktorsgrad i kreativt skrivande från Lancaster University i Storbritannien.

Med sin episka berättelse om Vietnams 1900-talshistoria, När bergen sjunger (2021), blev Nguyễn Phan Quế Mai en stor läsarfavorit internationellt såväl som i Sverige. Hennes andra roman på svenska, Där askan blommar, skildrar traumat för de många barn som efter Vietnamkriget växte upp föräldralösa och övergivna av samhället. Det handlar om de nästan hundratusen barn till sydvietnamesiska kvinnor och amerikanska soldater som föddes under Vietnamkriget. Där askan blommar har nominerats till Bonniers Bokklubbars utmärkelse Årets bok 2023.

Välkommen till bokkonsert och samtal med Nguyễn Phan Quế Mai. Högläsning av poesi och ur böckerna varvas med samtal och vackra cittra-toner framförda av Thuy Nguyen, ledande cittra-spelare och improvisatör i både traditionell och experimentell musik.

Samtalet är på engelska. 

Foto: Tapu Javeri 


KÖP ÅRSKORT HÄR

Årskort kostar 140 kr, gäller i 365 dagar från inköpsdatum och ger inträde till Världskulturmuseernas fyra museer: Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg.

Årskortet ger också, bland annat, rabatterat pris på flera programpunkter och specialutställningar.

När

14.00-15.00

Pris

100 kr med årskort. 150 kr utan årskort.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Kungsträdgården
Buss 65 från Centralen .

Annonser: