Konsert

Östersjöfestivalen 20 år: Östersjödagen – Med Malin Broman runt Östersjön

Under den årliga Östersjödagen går den musikaliska resan till Östersjöns hamnar med konsertmästare Malin Broman som kapten och en samling kolleger ur Radiosymfonikerna ombord. Sveriges Radio P2:s Johan Korssell och Sara Norling är kunniga ciceroner på färden. Konserten föregås av panelsamtalet ”Östersjön – därför ska vi bry oss!”. 

Panelsamtalet:

Den 25 augusti bjuder Berwaldhallen, tillsammans med en mängd Östersjöaktörer, in publiken till Östersjödagen. Foajéerna öppnas kl 17.00 för mingel, foto- och konstutställningar, filmer om miljöfrågor samt för prova-på aktiviteter. På Berwaldhallens scen äger panelsamtalet ”Varför är Östersjön viktig?” rum kl 18.00. Initierade samtalsdeltagare bidrar med viktiga perspektiv från olika delar av samhället. Deltagare kommer att annonseras senare.

Östersjödagen, som initierades och koordineras av John Nurminens Stiftelse, firas årligen den sista torsdagen i augusti med olika evenemang och jippon. Målet med temadagen är att lyfta fram viktiga frågor kring havet och att inspirera till konkreta åtgärder till förmån för Östersjön. Dagen hyllar havets mångfald och omätbara värde. Vid sidan av firandet är målet att öka kunskaperna om havets natur, kultur och historia. År 2022 firas Östersjödagen den 25 augusti.

Kom och fira vårt fantastiska hav – Östersjön!

En del av Östersjöfestivalen. 

När

25 augusti

Pris

100 – 500 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 eller 76 till hållplats Berwaldhallen.
Buss 4 till hållplats Radiohuset.
Tunnelbanans röda linje till Karlaplan.
Spårvagn Linje 7 till Djurgårdsbron.