Konsert

Klassiskt

Orgelmatiné med Ulf Norberg

12 oktober

Konserthuset Stockholm

Genom Konserthusets populära serie med orgelmatinéer får publiken höra Sveriges främsta organister spela på husets egen orgel, som med sina 6100 pipor är en av de största i Europa.

Säsongens första orgelmatiné är med Konserthusets husorganist Ulf Norberg. Han ansvarar också för programsättningen till hela serien, och brinner för att presentera den stora orgelrepertoaren för en bred publik. Ulf Norberg är också organist i Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm.

Norberg spelar ett arrangemang av Johann Sebastian Bach och en Bach-hyllning av Max Reger. Hertig Johann Ernst av Sachsen-Weimar dog redan i 18-årsåldern. Han var musiksamlare och själv begåvad tonsättare. Bach, hovorganist i Weimar vid samma tid, arrangerade några av hertigens verk för orgel.

Reger anses allmänt som den främste tyske orgeltonsättaren efter Johann Sebastian Bach. Det må ligga ett par hundra år mellan Bach och Reger, men det råder ingen tvekan om att Reger påverkades mycket av den store barockmästaren. Detta är något som är uttalat på flera håll i verklistan – som i fantasi och fuga över tonerna B-A-C-H.

När

Torsdag 12 oktober kl 12.15

Pris

100 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: