Gratis

Konsert

Orgel+ Världsstjärnan Elin Rombo möter Storkyrkans stora orgel

Min orgel, den är en orkester! utbrast tonsättaren och organisten César Franck förtjust om sin orgel, byggd av den store orgelbyggaren Cavaillé-Coll. Förutom att vara ett soloinstrument är orgeln även ett instrument att samspela med – en kammarmusikalisk parallell till orkestern. Orgeln har en rik uppsättning av solostämmor, och en romantiskt inspirerad orgel kan efterlikna effekten av en orkesters crescendo och diminuendo.

Under rubriken Orgel + kommer vi varje säsong att botanisera i den stora repertoaren för olika soloinstrument eller sångare med orgel. Tanken är att inbjuda landets främsta solister till serien så att de får möjlighet att upptäcka orgeln som kammarmusikinstrument och att utforska den originalrepertoar som komponerats med orgeln som medspelare.

Vi har i dagens konsert den stora glädjen att åter hälsa Elin Rombo välkommen till Storkyrkan. Elins unika röst och intelligenta interpretation har tagit henne till Europas ledande scener, där hon rönt stora framgångar som lyrisk sopran. Hon är även känd som uttolkare av nutida musik. Redan 2013 utnämndes Elin Rombo till hovsångerska och hon har även tilldelats H.M. Konungens medalj Litteris et Artibus.

 

ur repertoaren
Théodore Dubois Ave Maria
Lili Boulanger Pie Jesu
Gustaf Nordqvist Tre sånger
Faith Helen Rogers The Lord is my shepherd
Charles Tournemire La Salutation
Arvo Pärt Vater unser

 

Hovsångerskan Elin Rombo sopran
Anders Kjellberg Nilsson violin
Johan Hammarström orgel

När

20230416 16.00

Pris

Fri entré!

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Storkyrkan ligger i Gamla Stan bredvid Slottet. T-bana Gamla Stan alternativt buss till Slottsbacken.