Konsert

Orfeus Skattkammare

Orfeus Barock har sedan ensemblen grundandes 2015 utvecklats till en omistlig del av huvudstadens musikutbud samt en mötesplats för såväl Filharmoniker som några av Sveriges ledande frilansande barockmusiker. Här hör vi ensemblen i sin mer kammarmusikaliska tappning under vinjetten Orfeus Skattkammare. 

Orfeus Barock tematiserar gärna sina program, det kan till exempel gälla en tidsperiod, en geografisk plats eller speciell barockstil. I det här fallet riktas blicken (öronen) mot violan genom några guldkorn i repertoaren. Som instrument i mellanregistret är det lätt att förbise violans viktiga funktion, men här får vi även höra violan briljera i mer solistiska roller. 

Den kritikerrosade ensemblen samarbetar med gästande ledare som Alfredo Bernardini, Dan Laurin, Peter Spissky, Luca Guglielmi, Göran Karlsson och Mariangiola Martello och solister som Anders J. Dahlin och Kristina Hammarström. Konstnärliga ledare är Filharmonikernas solocellist Johannes Rostamo samt konsertmästaren och barockviolinisten Elin Gabrielsson.

När

22 maj kl. 16

Pris

130 – 260 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.