Konsert

Klassiskt

Orfeus Skattkammare – Toner över Östersjön

7 april

Konserthuset Stockholm

Dübensamlingen i Uppsala universitetsbibliotek är en unik skatt och rymmer uppemot 3 000 verk av tyska och italienska tonsättare från 1600-talet. Samlingen är uppkallad efter hovkapellmästaren Gustav Düben, som verkade vid hovet i Stockholm och samlade och kopierade musik från tidens främsta. Liknande musiksamlingar finns i Åbo i Finland och Tallinn i Estland. I en resa mellan dessa tre nordliga musiksamlingar presenteras ett urval av den finaste 1600-talsmusiken. 

Orfeus Barock gästas denna gång av den finländska barocksopranen Kajsa Dahlbäck. Hon är en internationellt uppmärksammad solist som specialiserat sig på äldre respektive modern musik. Hon studerade för bland andra Emma Kirkby, legendarisk inom den vokala tidig musik-rörelsen, och hon är grundare av festivalen Vasa Baroque i Österbotten i Finland.  

Den kritikerrosade ensemblen Orfeus Barock samarbetar regelbundet med framstående gäster ur det internationella barockmusiklivet. Konstnärliga ledare är Kungliga Filharmonikernas solocellist Johannes Rostamo samt konsertmästaren och barockviolinisten Elin Gabrielsson, medlem i bland annat italienska Europa Galante.

När

Söndag 7 april kl 16.00

Pris

290 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Spana in Welmas olika guider

Annonser: