Konsert

Orchestra Baobab

22 augusti

Konserthuset

Senegals Orchestra Baobab firar 50 år som band och ger sig ut på en exklusiv turné. Missa inte chansen att uppleva den mytomspunna gruppen när den gästar Konserthuset Stockholm.

Orchestra Baobab bildades 1970 för att spela på invigningen av den sedermera berömda societetsklubben ”Baobab Club” i Dakar. Genom att blanda afro-kubanska rytmer, kongolesisk rumba och High Life startade gruppen en musikalisk renässans i 1970-talets Dakar och gjorde den senegalesiska huvudstaden till en av världens mest livliga musikstäder.

Totalt släppte Orchestra Baobab över 20 album fram till uppbrottet 1987. Comebacken kom 2002 med klassiska albumet ”Specialist in All Styles”, som även blev bandets stora internationella genombrott. Deras enorma låtskatt sträcker sig över flera decennier och senaste albumet, Tribute to Ndiouga Dieng som är en hyllning till en av gruppens bortgångna medlemmar, Ndiouga Dieng, släpptes 2017 och producerades av det legendariska teamet Nick Gold (Buena Vista Social Club) och Jerry Boys.

När

22 augusti kl. 20

Pris

390 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.