Temadag & högtid

Operans stora kostymförsäljning

Äntligen är det dags för en stor kostymförsäljning där alla modelejon, opera- och balettfantaster och hantverksintresserade har chansen att fynda från våra förråd och samlingar. Mellan den 8 och 11 juni kan du hitta plagg från uppsättningar som Dracula, Andrea Chénier, Svansjön och Glada änkan, alltifrån hattar, skjortor och skor till stora klänningar och överrockar.

På Kungliga Operans kostymavdelning jobbar ungefär 30 personer med att tillverka alla kostymer till föreställningarna i Operahuset. Alla plagg görs för hand enligt gedigen hantverkstradition så att plaggen ska hålla kväll efter kväll, genom flera spelperioder. Många av kostymerna sys även om till nya uppsättningar, innan de till slut får lämna teatern och få nya lyckliga ägare, kanske hemma i din garderob!
Alla intäkter från försäljningen går till Unga Operan-fonden som bidrar till att utveckla Unga på Operans verksamhet för barn och unga.

TIPS OCH INFORMATION
• Vi fyller på utbudet med kostymer allt eftersom under alla fyra dagar, det kommer att vara blandat utbud av uppsättningar och typer av plagg under hela försäljningen.
• Ta gärna med egna påsar/kassar att bära hem dina fynd i. Vi kommer även att sälja påsar på plats för 10 kronor.
• Vi hänger inte undan eller reserverar några kostymer. Det du köper måste du kunna bära med dig på en gång. Observera att stora kostymer/klänningar kan väga en hel del!
• Separata provrum finns för herr och dam.
• Alla plagg säljs i befintligt skick.
• Kungliga Operan reserverar sig för slutförsäljning.
• Toaletter finns på plats.

När

8-9 juni kl. 15-20, 10 juni kl. 10-16, 11 juni kl. 10-14

Pris

Kostymerna kostar från 50 kronor upp till 2000 kronor. Du kan betala med kort (Mastercard, Visa och American Express) eller Swish. Vi tar ej emot kontanter.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Kollektivt: Buss 402 från Slussen till hållplats Gäddviken, alternativt buss 53 eller 71 till Henriksdal och sedan ca 10 minuters promenad till Kvarnholmsvägen 56.

Bil: Det finns ingen parkering i direkt anslutning till Kungliga Operans dekorateljéer, övrig parkering på Kvarnholmen är mycket begränsad. Vi rekommenderar besökare att undvika bil om möjligt.