Dans

One Shot

28–29 september

Dansens Hus

Kollektivet Paradox-Sal intar scenen med en eklektisk power-mix av pulserande house och afrobeats. Fem dansare från Paradox-Sal, tre gästdansare och Sam One DJ – tillsammans för dom ihop sina egna unika stilar och influenser i medryckande gruppkoreografier och uttrycksfulla solon.  

Föreställningen är koreograferad av den legendariske franske house dansaren Ousmane Sy, med smeknamnet Babson eller Baba – som tyvärr hastigt gick bort i en hjärtinfarkt i december 2020, precis innan premiären av ”One Shot”. Verket blev därmed hans allra sista.

Ousmane Sy var en nyckelfigur i den franska streetscenen under större delen av 2000-talet. 2012 grundade han kollektivet Paradox-Sal med målet att samla kvinnliga dansare, med olika stilar och bakgrunder, med house som gemensam bas. I Frankrike är gruppen ett stort namn, men Paradox-Sal har faktiskt aldrig tidigare uppträtt i Sverige.

När

28 & 29 september kl 19

Pris

345 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Du hittar Stora och Lilla scen på Barnhusgatan 14; ett gångavstånd från Centralstationen. Närmaste tunnelbanestationerna är T-Centralen (uppgång Vasagatan) eller Hötorget (uppgång Olof Palmes gata). Närmaste busshållplats är Norra Bantorget.