Gratis

Konsert

Olivier Messiaen: Livre du Saint-Sacrement

Olivier Messiaens sista publicerade orgelverk, det väldiga Livre du Saint-Sacrement (Boken om det heliga sakramentet, 1984), handlar om nattvardens myste­rium. Livre du Saint-Sacrement är den största av Messiaens orgelcykler. Den gestaltar ett för Messiaen centralt tema och summerar hans ska­pande, både i fråga om musikalisk stil och musikaliska former. Messiaens tonspråk  är ett uttryck för hans djupa förankring i katolsk mysticism, och utgör ett alldeles eget universum byggt på tonsättarens sällsamt skimrande harmonik. Messiaens var hängiven ornitolog, och tolkar i sin musik ofta sången från olika fåglar som Jesus kan ha hört under sin levnad i det Heliga landet.

 Hans-Ola Ericsson är internationellt hyllad organist, tidigare professor vid flera svenska och internationella musikhögskolor och universitet. Ett av hans stora intressen är den samtida musiken. Hans omfattande diskografi innefattar en inspelning av Messiaens samlade orgelverk, ett projekt som genomfördes i nära samarbete med tonsättaren själv.

 

Hans-Ola Ericsson orgel

 

När

230325 kl 15.00

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

S:t Jacobs kyrka ligger intill Kungsträdgården. T-bana Kungsträdgården alternativt T-centralen eller bussar som passerar Kungsträdgården.