Festival

Nubiyan Twist

21 oktober

Stockholm Jazz Festival – Fasching

Nubiyan Twist är tiomannabandet som sömlöst suger upp musikaliska genrer och tvinnar ihop dem till en svängig organiskt enhet. Soul, funk, ska, reggae, hiphop, dub, afrobeat och jazz ingår alla i den musikaliska fläta som är Nubiyan Twist.

Bandets musiker möttes när de studerade vid Leeds College of Music. De festade och hade kul tillsammans och pratade alltid om att en dag spela ihop. När terminen var på väg mot sitt slut fick de äntligen till en gemensam spelning. Den blev så bra att de bestämde sig för att fortsätta.

Debutalbumet Nubiyan Twist kom 2015 och rönte stor uppmärksamhet. Senaste fullängdaren Freedom fables släpptes 2021. I dag leds bandet av gitarristen och producenten Tom Excell. Senast sångerskan Cherise Adams-Burnett och bandet fick Fasching att jubla var i mars 2019, precis innan pandemin förvisade musikscenen till nätet. Med fyra blåsare, tre sångare, elektronik och rytmsektion är detta groove-mättade kollektiv åter redo att ta över Faschings scen fredagen den 21 oktober.

Lineup:
Finn Booth – trummor
Luke Wynter – bas
Tom Excell – gitarr
Pilo Adami – slagverk
Oli Cadman – keyboards
Jonny Enser – trumpet
Nick Richards – altsaxofon
Denis Scully – tenorsaxofon
Joe Henwood – barytonsaxofon
Cherise Adams-Burnett – sång

Konserten är den del av Stockholm Jazz Festival som pågår mellan 14-23 oktober på olika scener i Stockholm. 

När

21 oktober kl. 20

Pris

300 – 350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.