Konsert

Nobel Prize Concert 2022

8 december

Konserthuset

Årets Nobelvecka blir precis så glansfull som den bör vara! Prisceremonin den 10 december kommer hem till Konserthuset Stockholm, och en annan höjdpunkt är förstås Nobel Prize Concert. I år gästar den tyska operastjärnan Diana Damrau, beundrad på operascener som Wiener Staatsoper, Metropolitan i New York och La scala i Milano. Med Nobel Prize Concert gör hon nu äntligen sin debut i Konserthuset Stockholm och sjunger bland annat Mozartarior. 

Just Mozart och wienklassicism är förstås en specialitet även för den österrikiske dirigenten Manfred Honeck, som leder Kungliga Filharmonikerna. Honeck har under senare år byggt en nära relation med Kungliga Filharmonikerna. Han är chef för Pittsburghs symfoniker, men dirigerar också många andra av världens mest prestigefyllda orkestrar. Han är för många i Sverige ett välkänt namn efter åren som chefdirigent för Sveriges Radios Symfoniorkester.

Nobel Prize Concert är en årligen återkommande konsert av absolut högsta internationella klass. Konserten ingår i det officiella programmet under Nobelveckan och är en hyllning till årets Nobelpristagare. Utöver Kungliga Filharmonikerna medverkar varje år artister och dirigenter ur den yppersta eliten.

När

8 december kl 19

Pris

350 – 1090 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.