Gratis

Konsert

Musik i parken: Kalejdoskop trio

SOMMARKVÄLLAR I PARKEN VID ETNOGRAFISKA MUSEET
Välkommen till ljumma sommarkvällar under trädkronorna! Under åtta onsdagskvällar i sommar anordnar Etnografiska museet i samarbete med Stallet Världens Musik fina spelningar i parken. Upplev musik, hängmattor och fågelkvitter i kvällssolen. Restaurang Matmekka har självklart öppet!

Konserten börjar kl. 18.00

24 JULI: KALEJDOSKOP TRIO
Kalejdoskop Trio är ett prisma av den norska och svenska folkmusiken. Sång och shrutibox, klarinett, hardingfela och oktavfiol skapar ett sound med rå kärna och stort rum där såväl hjärtskärande domedagskoraler som söta visor och fett låtspel platsar. De bjuder på öppna klanger och tajt sväng i slåttar och stev, koraler och lokk. Musikaliskt har de liknats med den legendariska gruppen Rotvälta. Deras debutalbum Kalejdoskop släpps på Gammalthea i augusti 2024.

Sofia Hultqvist Kott har sina rötter i Vålådalsfjällen i Jämtland och är en mångsidig musiker som med teknisk briljans och djup känsla utforskar den nordiska folksångens alla hörn och kanter. Sedan 2021 är hon fast medlem i den hyllade folkliga vokalgruppen Kongero. Våren 2023 blev hon den första sångaren att ta emot Bror Hjorthföreningens erkända folkmusikstipendium.

Gard Nergaard har sin bakgrund i den sydnorska traditionen och har en lång meritlista och ovanligt bred erfarenhet. Han har bland annat släppt dubbelalbumet Seint var det om kvelden, där för första gången fioltraditionen från Mandalen i Agder blev presenterad i sin helhet, och Å legge på svøm, med nykomponerad folkmusik som han gav ut tillsammans med gitarristen Michael Krumins och bildkonstnären Lena Trydal.

Albin Myrin (klarinett) är från Karlstad men har sina musikaliska rötter i Västergötland. Han spelar i flera unga band som är i färd med att etablera sig på den nordiska folkmusikscenen, bland annat Västanvinden, VAK och LØYLY Orchestra. Han är även aktuell med sitt soloalbum 10 Springleikar från Lom.

Gard Nergaard – hardingfela och oktavfiol
Sofia Hultqvist Kott – sång och shrutibox
Albin Myrin – klarinett

Läs mer om Kalejdoskop Trio här


FLER TILLFÄLLEN AV MUSIK I PARKEN
3 juli kl. 17:30 – 19:30 Musik i parken: Teental

10 juli kl. 17:30 – 19:00 Musik i parken: Jon Sousa & Sandra Wong

17 juli kl. 17:30 – 19:00 Musik i parken: Liliana Zavala Trio

31 juli kl. 17:30 – 19:00 Musik i parken: NiOKi Beats

7 augusti kl. 17:30 – 19:00 Musik i parken: Siri Karlsson & Yasmine El Baramawy

21 augusti kl. 17:30 – 19:00 Musik i parken: Irrbloss

28 augusti kl. 17:30 – 19:00 Musik i parken: Filip Jers & Emil Ernebro

När

17.30-19.00

Pris

Fri entré till parken.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 69 från Sergels Torg till Museiparken på Gärdet.
Parkeringsmöjligheter finns utanför Sjöhistoriska museet.

Allt som händer – Etnografiska museet

Spana in Welmas olika guider

Annonser: