Teater

Morbror Janne – Scener från livet på landet

5 maj–5 jun

Kulturhuset Stadsteatern

Dalsland under pandemin. Morbror Janne och Sonja arbetar plikttroget på gården. När kulturmannen och hans troféhustru kommer på besök från Stockholm ställs allt på sin spets. Känslor av uppgivenhet, tristess och obesvarad kärlek väller fram bland munskydd och handsprit.

Morbror Janne och Sonja är de som blev kvar med det hårda arbetet på gården, långt inne i de dalsländska skogarna. Nu kommer de tillbaka, storstadsborna som en gång lämnat dem,  som Sonjas far den uppburna litteraturprofessorn och hans unga hustru, på flykt undan pandemin. De långsamma dagarna blir intensiva och hopträngda frågar de sig alla: Vad har jag gjort med mitt liv? Vad har det blivit av mig? Kommer jag någonsin härifrån?  Så kastar de sig ut i ett sista försök att leva det så kallade livet och hitta kärleken.

I Anton Tjechovs klassiska komedi Onkel Vanja är det ingen som dör, men det är heller ingen som blir nöjd och hittar det de söker. Stad står mot land, nu mot då och plikt emot nöjen. I Alexander Mørk -Eidems nya version är det samma tragikomiska berättelse, samma excentriska persongalleri, men sammanhanget är nu i dag, ett samhälle i kris där de stora existentiella frågorna fått nytt liv. 

I ensemblen ingår Jan Mybrand, Isabelle Kyed,  Björn Bengtsson, Susan Taslimi och Jörgen Thorsson som återkommande medverkat i uppsättningar av Alexander Mørk-Eidem, men för Sissela Kyle, Lina Englund och Peter Andersson är det första gången.

När

5 maj-5 juni

Pris

150-435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Föreställningen spelas på Kulturhuset Stadsteaterns Stora scenen