Teater

Millennials

Pågår till 26 mars

Ö2scenkonst

Millennials utspelar sig här och nu i en lägenhet någonstans i Sverige. Två systrar på besök hos sin psykiskt sjuka mamma försöker hantera klimatkris, massutrotning av djuren, det närvarande kriget i Europa och hela mänsklighetens förtvivlade ensamhet. Under mötet söker dom svar på livets stora frågor: vad är det för mening att arbeta egentligen? Kommer det kapitalistiska systemet och patriarkala ordningen äntligen att kollapsa? Vilken hudkräm förhindrar finnar när man har mens? Millennials är ett öppet sår fylld av humor, kärlek och nattsvart ångest.

Text och regi: Jörgen Dahlqvist. 
Rum: Johan Bergman. 
Kostym. Jenny Ljungberg 
Medverkande: Hanna Carlsson och Felicia Löwerdahl

Teatr Weimar är ett kollektiv från Malmö som startades 2003. Gruppen arbetar undersökande med samtida multimedial scenkonst – alltid med text och skådespeleri i centrum. Deras föreställningar har gästspelat både inom Sverige men även internationellt i bl.a Berlin, Bryssel, Paris, Hanoi, Oslo, Reykjavik, Helsingfors och Warszawa. Millennials är kollektivets första premiär i Stockholm.

Föreställningen är en samproduktion mellan Ö2scenkonst och Teatr Weimar. Ö2scenkonst stöds av Stockholms stad och Kulturrådet.

När

23 mars kl 19  
24 mars kl 19
26 mars kl 19

Pris

150-240 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar