Dans

Midnight oil med Norrdans

5 mars

Kulturhuset Dieselverkstaden

Danskompaniet Norrdans kommer till Dieselverkstaden med sin föreställning Midnight Oil. Koreograf är Liz Kinoshita känd för sina innovativa och fantasifulla dansföreställningar.

Välkomna in i en verklighet som är folklig, kraftfull och tankeväckande – men framför allt i ständigt sökande.

Midnight Oil är ett verk som är nära och uppriktigt och där allt ställs på sin spets. I Liz Kinoshitas verk går det inte att undvika den meddragande pulsen och rytmen som både intar och omger rummet. Genom dynamisk dans och koreografi, nystas det i historiens trådar om exploatering av både mänskligt liv och vår planet.

I detta intensivt virtuosa verk samlas publiken runt scenens alla fyra sidor. I mitten, uppstår dans och koreografi, som gör hela rummet levande.

Musiken i verket skapas av den världskända producenten George Lewis Jr., bättre känd som Twin Shadow.

OM KOREOGRAFEN
Liz Kinoshita är en framgångsrik koreograf känd för sina innovativa, fantasifulla och ofta sjungande dansföreställningar. Hon är född i Toronto, Kanada men har bott och arbetat i Europa sedan 2002.

OM MUSIKERN TWIN SHADOW
Twin Shadow, artistnamnet för dominikansk-amerikanska George Lewis Jr., är en fängslande musikproducent som är känd för att blanda inslag av new wave, synthpop och indierock i sina musikaliska skapelser.

 

När

5 mars 19:00-19:50

Pris

220 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: