Tillfällig utställning

Meriç Algün – A Glossary of Distance and Desire

Pågår till 17 december

Magasin III

Genom rumsliga installationer och funna objekt tar Meriç Algün upp frågor om identitet, gränser, språk och relationer. Hennes konstnärliga metod tar ofta avstamp i research eller personliga erfarenheter, som blir till verk i formen av arkiv över idévärldar och tankegods med egna logiska system.

I installationsverket A Glossary of Distance and Desire (2019/2023), som gett utställningen dess titel, är ett hundratal föremål placerade på färgstarka podier i geometriska former. Installationen är en lekfull ansats till att skapa en vokabulär för att tala om kärlek, begär och splittring.  

Verket Eternity 1988–∞ (2019–pågående) består av en samling helsidesannonser för Calvin Kleins parfym Eternity. I annonserna, från sent 1980-tal fram till i dag, porträtteras fotomodellen Christy Turlington med olika män och barn som ska föreställa hennes lyckliga familj. Eternity 1988–∞ är en dråplig påminnelse om hur kapitalismen kan profitera på vår ständiga längtan efter den eviga kärleken.

Utställningen Meriç Algün – A Glossary of Distance and Desire kan ses som ett försvarstal till kärlekens outgrundlighet och hur acceptans av det okontrollerbara är dess förutsättning.

När

Pågår 1 april–17 december 2023.
Magasin III har sommarstängt fram till september.

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Gärdet (sedan blåbuss 1 mot Frihamnen)
Buss: Buss 76 eller 1 går till Frihamnen

Annonser: