Stand up

Maz Jobrani

21 september

China Teatern

Maz Jobrani är en av de största politiska komikerna. Han tar sig igenom kulturella barriärer var han än är, och får publiken att skratta från Mellanvästern till Mellanöstern. Den orädde och rolige iransk-amerikanske humorstjärnan riffar om politik, föräldraskap och invandrarupplevelsen.

Född i Iran men uppvuxen i San Francisco, dit han kom med sin familj som sexåring, är han en av få iransk-amerikanska komiker och ett välkänt namn på komikerscenen, både i USA och internationellt. En av de saker Jobrani älskar med ståupp är hur gränsöverskridande komedi är:

– Jag är stolt över skämt som du kan förstå oavsett var du råkar komma ifrån, berättade Maz Jobrani i en intervju i somras.

– Det är fantastiskt att se hur mycket gemensamt alla i världen har. När jag klagar på mina barn på scenen, eller när jag pratar om mina föräldrar eller om att bli diskriminerad kan andra relatera.

Multibegåvning – ståuppare, skådespelare, författare
Svenska tittare kan se Maz Jobrani i Netflix-specialen ”Immigrant” från 2017. Hemma i USA har han medverkat i TV-serier som ”Superior Donuts”, ”Grey’s Anatomy” och ”Curb Your Enthusiam”, och har tre komedispecialer på Showtime. Våren 2016 uppträdde han i Vita Huset på den fest som Michelle Obama höll för att fira nouruz, det persiska nyåret.

Han gett två TED Talks med över 20 miljoner visningar, är en av medgrundarna av Comedy Centrals ”Axis of Evil Comedy Tour” och har skrivit en bästsäljande bok, ”I’m Not a Terrorist but I’ve Played One on TV”. Jobrani spelar huvudrollen i den prisbelönade indie-komedin ”Jimmy Vestvood: Amerikan Hero” som han var med och både skrev och producerade. Han har också medverkat i filmer såsom Disneys ”Descendants”, Sydney Pollacks ”The Interpreter” och Ice Cubes ”Friday After Next”.

När

21 september

Pris

Från 365 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-banestation Kungsträdgården (blå linje) eller Östermalmstorg (röd linje).