Tillfällig utställning

Matías Di Carlo – Intervall

Pågår till 10 mars

Artipelag

Sommaren 2023 blev Matias di Carlos skulptur Crossroads del av Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur. I samband med att verket får ny placering under våren visar Artipelag en koncentrerad utställning med konstnären i Studion.

Matías di Carlos konstnärliga uttryck domineras av abstrakta monumentala skulpturer, i beständiga material som cortenstål, aluminium, järn och betong. Naturen är en viktig utgångspunkt för di Carlos praktik, men hans verk för också tankarna till såväl japansk pappersvikning som till minimalismens skulpturala språk.

Under de senaste åren har Matías di Carlos verk fått alltmer uppmärksamhet, både internationellt och i Sverige. Innan Crossroads blev en del av Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur visades den på Vanadisplan i centrala Stockholm.

Matías di Carlo är född 1978 i Buenos Aires, men verksam i Málaga, Spanien. I sitt arbete hämtar han inspiration från flera skilda discipliner, med ett säreget uttryck som resultat. Han är fjärde generationen som arbetar med konstnärligt järnsmide, men har även arbetat med arkitektur och landskapsarkitektur i Patagonien, Argentina.

Utställningen på Artipelag omfattar både skulpturer och teckningar. Den ger därmed både en introduktion till di Carlos konstnärskap och nya infallsvinklar till Crossroads, som i början av 2024 får ny placering på ängen vid parkering Lillemor.

När

4 januari–10 mars

Pris

Vuxen, senior & student (18 år+): 50 SEK
Barn (0–17 år): fri entré
Art.Pass-medlemmar: fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Direktbuss: Avgångar från Cityterminalen varje helg, se hemsida för mer info
Lokaltrafik: Dagliga turer med SL. Artipelags hållplats heter ”Hålludden”.
Bil: Väg 222 mot Gustavsberg och följ skyltning mot Hålludden/Artipelag.
Båt: (endast sommartid): Strömma Kanalbolaget trafik från Nybrokajen. För gäster med egen båt har vi en avgiftsfri gästhamn.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: