Konsert

Masta Ace & Marco Polo

25 februari 2023

Fasching

Genombrottet kom närmare bestämt 1988 då han medverkade på ett par spår på Marley Marls album In Control, Vol. 1. Det mest kända är nog mäktiga ”The Symphony” där han rappar sida vid sida med Marley Marl, Craig G, Kool G Rap och Big Daddy Kane. Vi snackar hiphophistoria förstås – och när Grandmaster Flash var i Stockholm för att ta emot Polarpriset 2019 följde Masta Ace och hans vapendragare Marco Polo med över Atlanten och bjöd Stockholmspubliken på ett set som till och med överglänste pristagaren ”Flash”.

Det var också Masta Ace och Marco Polo som samarbetade på urstarka albumet A Breukelen Story (2018) – som fick 8,5 av 10 av RapReviews – och en recension som konstaterade att Masta Ace spöar de flesta av dagens yngre rappare. Skivan var förstås en hyllning till Brooklyn och blandade täta storstads-beats med säker rap och starka berättelser om livet i New York.

Själv har Masta Ace sagt att han kanske blivit lite mer introvert med åren – men det märks bara i hans reflekterande texter – som rappare är han mer relevant än någonsin. Så förvänta dig tajta rytmer och en rappare ”on top of his game” när Masta Ace nu besöker Fasching.

När

25 februari kl 21

Pris

250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.