Teater

Mary Said What She Said

8–10 december

Dramaten

Robert Wilsons egensinniga regi har förundrat världen i decennier. Nu placerar han Isabelle Huppert på tronen som Mary Queen of Scots, drottningen som blir av med både krona och huvud.

Maria Stuart kämpar i det längsta för att kontrollera sitt öde. Inte ens inför sin avrättning har hon gett upp, utan åkallar himlens krafter. Hon ser tillbaka på barndomen vid Frankrikes hov, på mannen som dog och lämnade henne i sorg och hon minns återkomsten till Skottland. Framförallt vill hon trotsa fångenskapen!

Hon föddes för att fly och så slutar också hennes tid som drottning. Hon försöker inte trotsa döden, hon försöker överleva sig själv. Maria Stuart bär rött på sin sista morgon.

Robert Wilson är en av världens främsta teater- och bildkonstnärer. Hans verk för scenen kombinerar en mängd olika konstnärliga medier såsom dans, rörelse, ljus, skulptur, musik och text. Hans bilder är estetiskt slående och känslomässigt laddade, och hans produktioner har fått hyllningar av publik och kritiker över hela världen.

När

8 december kl 19
9 december kl 18
10 december kl 16

Pris

150-510 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Annonser: