Stand up

Marcus Berggren "Åh Harre Jävvlar!"

Marcus Berggren – ”Å Harre Jävvlar” – Lite rock ‘n roll och så många skämt jag hinner.

Marcus Berggren, känd från att vara en rolig jävel, gör sin första och kanske sista soloshow. Den innehåller musik, fler skämt än man orkar höra samma timme, samt dom sjukaste anekdoterna man kan få för pengar.

”Å Harre Jävvlar” är en analog multimediakabaret med trummaskin, elgitarr och svinsnabb ståuppkomik om hur det är att vara ett kroniskt deprimerat Montessoribarn som sög på fotboll i ett altanparadis långt utanför Göteborgs kommungränser. Showen kränger som en grävling i en flyttkartong och sparkar mot hela världen och världen sparkar tillbaka ännu hårdare.

Det är stand-up av en kille som inte ville köra stand-up utan bara röka cigg och spela elgitarr och ha lugg över ögonen. I slutändan blir det en skitrolig, mustig, snuskig, farlig föreställning om att bli vuxen mot sin vilja. Dessutom bjuds det på några finstämda låtar helt utan skämt bara för att visa att livet inte är så jävla roligt hela tiden.

Om man tror att man vet vad stand-up är så kan dom här 75 minuterna få en att tänka om. Det sägs vara Marcus Berggrens första och sista föreställning… men han säger så mycket skit. Är det mycket under bältet? Såhär kan vi väl säga: han har inget bälte.

Schabraket är 80 minuter utan paus.

När

8 december kl. 20

Pris

250 – 400 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Scalateatern ligger i hörnet av Wallingatan och Västmannagatan, bakom LO-borgen vid Norra Bantorget.

Buss:
Linje 50 och 69 har hållplatser på Norra Bantorget.

Tunnelbana:
T-centralen uppgång Vasagatan eller Hötorget uppgång Olof Palmes gata.