Teater

Make me an instrument – med Frida Hyvönen

Frida Hyvönen är välbekant för Orionteaterns publik. Senast 2021 framförde den mångbegåvade artisten sin Performance concert: Frida Hyvönen – en konsert som byggdes ut med teaterns verktyg. Hela scenbilden fylldes med sex ton sand och flygeln i mitten ackompanjerades bland annat av en Corvette och ett månupplyst himlavalv.

Succén gav mersmak och nu tar Frida Hyvönen alltså hela klivet mot att skapa en egen föreställning för Orionteaterns stora scen, i regi av Lars Rudolfsson. Med sig på scen och i den skapande processen har Frida Hyvönen en handplockad grupp av medmusiker och dansare.

– Jag går in i det här utan förbehåll! Vi har satt ihop en storartad ensemble och nu är jag redo att kasta mig ut, säger Frida Hyvönen.

Frida Hyvönen och Lars Rudolfsson har samarbetat flera gånger tidigare, bland annat när hon 2018 gjorde musiken till Rudolfssons Ilya.

– Frida berättar, med sitt unika musikskapande, om vad som är viktigt här i livet. Nu ska hon utvidga sin värld här på Orionteatern och tillsammans ska vi göra en föreställning som ingen har sett tidigare, säger Lars Rudolfsson.

Make me an instrument har premiär 9 mars 2024.

När

9 mars-28 april

Pris

385-480 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är Skanstull (grön linje). Promenera Ringvägen österut och sväng höger vid Katarina Bangata.

Buss 76 har hållplats snett över gatan från Orionteatern. Hållplatsens namn är Ljusterögatan. Buss 3 stannar vid hörnet Ringvägen/Katarina Bangata cirka 350 meter från teatern, hållplats Gotlandsgatan.

Annonser: