Konsert

Lykke Li

Enligt en undersökning så är den samtida popen sorgsnare än någonsin men frågan är om någon är bättre på att vara sorgsen än Lykke Li? De flesta av oss är bekanta med känslor som hjärtesorg, längtan och rädslan för att vara ensam, men få lyckas besjunga dem med samma ocyniska självklarhet som Lykke Li.

Hon verkar befinna sig i en ständig pendelrörelse mellan kraftfullhet och maktlöshet men oavsett om hon gjort uppdaterad girl-group pop som på debuten ’Youth Novels’ (2008), rytmiskt driven blues som på ’Wounded Rhymes’ (2011), gråtande ballader som på ’I Never Learn’ (2014) eller melankolisk, alternativ R&B som på senaste albumet ’so sad so sexy’ (2018) så förblir den röda tråden hennes oefterhärmliga förmåga att förmedla de största av känslor – till synes helt utan filter. Och det är denna hudlöshet som placerat Lykke Li i den exklusiva skara av svenska artister som har hängivna lyssnare över hela världen.

Nu, fyra år efter förra albumet, är det äntligen dags för ny musik från Lykke Li. Vi har redan bjudits på intima NO HOTEL som i dag följdes upp av mäktiga HIGHWAY TO YOUR HEART. Den 20 maj släpps det nya visuella albumet EYEYE, där musiken kommer att ackompanjeras av visuella element. Nu kan vi meddela att Lykke Li kommer att göra ett framträdande på Cirkus i Stockholm den 17 oktober.

När

17 oktober kl 19:30

Pris

540 – 1080 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.