Teater

Lycko-Ken

10 maj–11 jun

Kulturhuset Stadsteatern

Nyskriven satir om småstadskillen Kens väg in i den glamorösa, förföriska och brutalt hänsynslösa modevärlden. Föreställningen görs i samarbete med Stockholms konstnärliga högskola och regisseras av Rosanne Berjawi. I rollerna ser vi bland andra Oliver Andersson, Sofia Ledarp, Robert Fux och Shebly Niavarani.

Ken är en ung kille från Mörrum i Blekinge som upptäcks av en modellagent och snabbt lyfts upp i modevärldens allra högsta skikt. En vacker, våldsam och förförisk lustgård av överflöd och begär öppnar sig för honom. Ken får både äga och ägas, dominera och domineras. Men snart står det klart att från stunden han fick inträda i denna värld har en klocka tickat mot hans oundvikliga undergång.

Lycko-Ken är ett samarbete med Stockholms konstnärliga högskola (SKH) och det konstnärliga teamets examensarbete. Manuset är skrivet av Anton Elmgren och för regi står Rosanne Berjawi som i februari regidebuterade på Uppsala Stadsteater med I taket lyser stjärnorna. Ylva Norlin gör scenografi, Francisca Forslund Toubro kostym, Andreas Huumonen ljuddesign och komposition, Chris Lloyd ljusdesign samt Elin Bergström mask.

Huvudrollen Ken spelas av Oliver Andersson som tidigare medverkat i pjäsen Våren vaknar på Kulturhuset Vällingby. Vi får även möta den framgångsrika designern Dominika (Lena B Eriksson) och hennes syster Rafaela (Sofia Ledarp), den äldre supermodellen Baby (Robert Fux), stjärnfotografen Jean-Luc (Shebly Niavarani), pojkvännen Darren (Fabian Hedlund) och assistenten Effi (Meera Ryan).

När

10 maj-11 juni

Pris

150-280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Föreställningen spelas på Kulturhuset Stadsteaterns Lilla scenen