Konsert

Lustans Lakejer

När Lustans Lakejer gav ut sitt första album 1981 delade det musiksverige i två läger: De som ansåg det vara ett mästerverk och de som förfasades och ansåg att både musiken och texterna skulle ha en depraverande inverkan på den svenska ungdomen.

Nu, drygt fyrtio år senare har skivan uppnått en närmast legendendarisk status och räknas ofta som ett av de bästa svenska debutalbumen någonsin.

”När skivan 2021 fyllde fyrtio år kunde vi inte genomföra någon jubileumskonsert på grund av den då pågående pandemin, men en streamad spelning från Nalen den våren hyllades av våra fans”, säger Johan Kinde, sångare och frontman i Lustans Lakejer.

”Nu har vi äntligen fått möjlighet göra det vi faktiskt aldrig har gjort förut: Att framföra hela vårt debutalbum inför publik. Detta är något vi länge har sett fram emot och konserterna kommer dessutom att spelas in för vårt kommande livealbum, så vi hoppas att få se dig på något av dessa unika event.”

Lustans Lakejer kompletterar aftonens repertoar med ett urval av de låtar som släpptes i samband med första plattan, såsom singeln ”Skuggan av ett tvivel”, ”Man med paraply” samt ett par överraskningar.

När

13 juni

Pris

395 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Nalens huvudentré ligger på Regeringsgatan 74 – ett stenkast från Hötorget och Stureplan/Östermalmstorg.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: