Konsert

Louisiana Avenue på Fasching

19–20 januari 2024

Fasching

Louisiana Avenues spelningar på Fasching har blivit lika traditionella som legendariska då de spelat för utsålda hus varje år sedan 2019.  Musikmagasinet LIRA har kallat dem för ”Sveriges bästa live-band” och de har hyllats av bland andra Wyclef Jean. 2023 släppte de sitt nya album ” STHLM 2 NOLA” och skakade om både den svenska och norska tv-publiken i Allsång på Skansen respektive Sommerfest Fra Telemark.

Under vintern 2024 ger sig bandet ut på en Mardi Gras Edition Tour! Som en hyllning till en av världens största karnevaler bjuder Louisiana Avenue in till ett färgsprakande party där allt kan hända! Mardi Gras-klassiker från Professor Longhair, The Meters och Dr. John serveras varvat med bandets egna allsånger.  Publiken uppmanas att komma uppklädda i sina bästa karnevals-outfits. Pris för bästa outfit kommer delas ut under kvällen!

Alla som sett gruppen live vet att man med ett magnetiskt sväng och flödande energi gör sina konserter till sällsynt medryckande händelser där samspelet med publiken spelar en avgörande roll. Gruppen öser ur New Orleans sjudande gryta av storartad musik som rymmer en mångfald av stilar, som soul, jazz, funk, blues, boogie-woogie och cajun, inte sällan sammanväxta med varandra. En konsert med Louisiana Avenue börjar ofta med fest och slutar som karneval. Utöver färgsprakande scenkläder, som hämtade från en Mardi Gras-parad, förstärks karnevalskänslan genom inslag som uppblåsbara enhörningar, plasthalsband, parasoller och flertalet flamboyanta klädbyten. Så skapar bandet en fest som alla är inbjudna till!

När

19 januari
20 januari

Pris

295 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Annonser: