Tillfällig utställning

Lotte Laserstein

Pågår till 14 april 2024

Moderna museet

Efter succén på Moderna Museet Malmö kommer nu den hittills största utställningen med den tysk-svenska konstnären Lotte Laserstein (1898–1993) till Stockholm. Utställningen ”Ett delat liv” har lika stort fokus på de mångsidiga verk som Laserstein skapar i exil i Sverige, som hennes tidigare produktion från Tyskland.

Konstnären Lotte Laserstein är en av konstvärldens mest spännande återupptäckter och räknas idag till en av 1900-talets stora realister. Utställningar i Tyskland har lockat en bred publik att utforska den länge bortglömda konstnären och givit henne en plats i 1900-talets konsthistoria.

Utställningarna har främst fokuserat på Lasersteins verk från 1920-talet fram till 1930-talets början, det vill säga perioden innan hon tvingades lämna Tyskland och leva i Sverige. Under fem decennier i Sverige producerade Lotte Laserstein en extremt omfattande, tematisk och stilistiskt mångsidig samling verk, som alltså endast delvis belysts i tidigare presentationer.

Utställningen ”Lotte Laserstein – Ett delat liv” belyser i lika hög grad de mångsidiga verk som konstnären skapade i exil i Sverige, som hennes tidigare produktion från Tyskland.

När

11 november– 14 april

Pris

Vuxen: 150 kr, Pensionär/student: 120 kr, Årskort: 375 kr
Fri entré för alla under 19 år och för alla på fredagar

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana till Kungsträdgården
Buss 65 från Centralen mot Kastellholmsbron.
Djurgårdsfärjan från Slussen eller Djurgården (obs! Glöm inte att säga till att du vill kliva av på Skeppsholmen.

Annonser: