Tillfällig utställning

Loop av liv – konst i en ny tid

Pågår till 12 maj 2024

Kulturhuset Stadsteatern

”Loop av liv – konst i en ny tid” är en utställning om kreativitet, visioner och fantasier. Här samsas hundratals människors drömmar om en alternativ värld med konstverk av bl.a. Maja Michaelsdotter, Ingrid Ogenstedt och Theresa Traore Dahlberg. Kom in i en utställning som utmanar hur vi brukar bete oss i konstutställningar och överraskas av allt du kan göra: lukta, bygga, berätta och pausa tiden!

”Det är på väg att hända. Kanske nu, snart, kanske det redan börjat hända. Omstarten.”

Våren 2023 bjöd Kulturhuset Stadsteatern in stockholmarna att vara med i ett konstprojekt. Vad händer om vi sätter fantasin i centrum? var frågan som ställdes och hundratals personer ville dela med sig av sina tankar. Utgångspunkten var ett fantasifrö, spillmaterial från verkstäderna på Kulturhuset Stadsteatern och ett antal frågeställningar. Äldreboenden, nyanlända, advokatbyråer, mormödrar, odlingsgrupper, dejtande par, syskonpar, förskolor, pappor – svaren som flödade in kom från alla tänkbara grupper i samhället. Och de hade skissat, skrivit, byggt, målat, broderat och skulpterat.

Nästa steg i konstprojektet var att låta verkstäderna på Kulturhuset Stadsteatern, som vanligen bygger scendekorer och utställningar, bygga upp några av de inkomna skisserna i verklig skala. En ny värld växte fram …

Loop av liv – konst i en ny tid visar upp denna fantasivärld, helt byggd på idéer från personerna som deltagit i konstprojektet. Integrerade i utställningen presenteras ett antal samtida konstnärer med verk som bjuder in till beröring och delaktighet. Ljudkonstverket Pendulous Things av formgivaren Amanda Emricson och tonsättaren Ulf Klarström avger musik och ljus vid beröring av verket. Ingrid Ogenstedt har skapat det platsspecifika verket Jordskott, som består av frö-lika skulpturer som förändras över tid: de kommer att växa och frodas, torka ut, luktas och tas på under tiden som utställningen pågår.

I utställningen finns även möjligheten att koppla av i en hängmatta, dela med sig av egna minnen i ett kollektivt konstverk och det bästa av allt: pausa tiden för en stund med hjälp av ”pausa-tiden-maskinen”.

När

2 december – 12 maj

Pris

Se hemsida.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: