Konsert

Pop & rock

Lloyd Cole

17 januari 2024

Göta Lejon

Sedan 2019 och den utmärkta skivan ’Guesswork’ har dock Lloyd Cole utforskat en typ av sofistikerad synthpop – en resa som fortsatte på hans tolfte soloalbum ’On Pain’ som släpptes tidigare i år. Men oavsett genre och inramning förbli mycket sig lik när det kommer till den ikoniska brittens verk. Som hans litterära texter, hans obestridliga låtskrivartalang och hans melodiska träffsäkerhet. Cole har därmed, tillskillnad från många av sina generationskamrater, lyckats behålla en relevans bortom nostalgi genom decennierna. 

Tanken var att Lloyd Cole skulle besökt Sverige för ett par år sedan men konserten sammanföll med en viss pandemi och fick därför skjutas på framtiden. Nu, med rykande färska skivan ’On Pain’ i bagage, ska det dock äntligen bli av! I januari spelar den alltid relevanta Lloyd Cole på två ställen på svensk mark – den 17 januari på Göta Lejon i Stockholm, och den 18 januari på Stora Teatern i Göteborg.

När

17 januari kl 20:00

Pris

435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Göta Lejon ligger på Götgatan 55, ett stenkast från Medborgarplatsen mitt på Södermalm. Från T-centralen kan ni ta tunnelbanans gröna linje, och kliva av vid Medborgarplatsen.

Annonser: