Gratis

Tillfällig utställning

LIKA/OLIKA/UNIKA – fotoföreställning

5 nov–3 dec

Kulturhuset Dieselverkstaden

En fotoföreställning på Dieselverkstaden som utmanar uppfattningar och invanda beteenden!

Vernissage 5 november med presentation och Playback klockan 13:30

Utställningsperiod 5 november – 3 december


Ovana och mänskliga möten får oss att växa som individer. Det menar fotografduon Peter Anand Ullberg och Sebastian Ullberg som står bakom denna tankeväckande fotoföreställning.

Med denna fotoföreställning hoppas Peter och Sebastian skapa reflektioner hos besökarna kring hur våra olikheter kan berika oss i vardagen och få oss att inse hur lika vi ändå är i de flesta avseenden.

Fotoföreställningen är resultatet av tre års mänskliga möten på Hajdes, ett socialterapeutiskt bykollektiv på Gotland, där människor med funktionsvariationer lever, bor och arbetar.

Vad som verkligen gör detta projekt ovanligt är den spännande kombinationen av olika konstarter, inklusive fotokonst, improvisationsteater och lyrik. Genom att sammanföra dessa olika uttrycksformer skapar vi en upplevelse som går bortom traditionell konst och utforskar nya dimensioner av mänsklig mångfald och kreativitet. En central och betydelsefull komponent av vår fotoföreställning är det samtal som den inspirerar till. Genom att utforska teman som likhet, olikhet och unikhet, uppmanar vi våra besökare att reflektera över och diskutera viktiga frågor som berör oss alla. Detta samtal är avgörande för att främja förståelse och empati i vårt samhälle, och vi ser fram emot att skapa en plattform där människor kan dela sina tankar och erfarenheter.

Fotoföreställningen/playback är gratis – anmälan via knappen.

När

Fotoföreställning med Playback teater

5 november 12:00 – playback 13:30 – Foajéväggar och Lilla scen

15 november 17:00 – playback 18:30 – Foajéväggar och Lilla scen

23 november 17:00 – playback 18:30 – Foajéväggar och Lilla scen

3 december 12:00 – playback 13:30 – Foajéväggar och Lilla scen

Pris

Fri entré, men anmälan krävs.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis. Sök på Sickla allé, Sickla västra eller Alphyddan.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.

Annonser: