Musikal

Lika Olika

Musikalen är ett romantiskt drama där det är människors inneboende olikheter som skapar osynliga barriärer mellan oss. Barriärer som i musikalen övervinns av kärleken. Den här produktionen skakar om och utmanar de normer vi lever med dagligen. Musikalen är en kommentar på det utanförskap som drabbar personer med funktionsvariationer eller andra som inte passar in i normen eller samhället. En uppmaning att expandera förståelse och acceptans för allas inneboende olikhet. Alla musikalartister på scenen har någon form av funktionsvariation.

Ensemblen har i flera år arbetat med uppsättningen och musikalen hade urpremiär år 2016. Den blev en omedelbar favorit med sina komiska inslag, medryckande originalmusik och träffande budskap! Lika Olika tar nu nya steg mot en större scen på Oscarsteatern för att fler ska kunna ta del av denna succéföreställning. Det här är något svenska folket inte vill missa!

HANDLING
I den svartvita världen är tempot högt och det är ordning och reda. Alla har tider att passa och ”viktiga” jobb att gå till. Människor i den svartvita världen ser knappt varandra och är alltid på väg någonstans.

I den färgglada världen finns färg, musik och dans! Här finns plats för alla olika känslor och alla funktionsvariationer.

På nattklubben FRIZONEN är alla välkomna! Både personer från den svartvita och färgglada världen. Dana – The Drag Drama and Dancing Queen är klubbvärd och ägare och vill att hela världen ska bli en enda stor frizon.

Men vad händer när två personer från de olika världarna en dag krockar med varandra på gatan och bryter de osynliga barriärerna som finns mellan dem? Vad säger vänner och familj? Vilka hinder kommer längs deras väg?

När

28 maj kl. 19

Pris

370 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmaste tunnelbanestation är T-centralen eller Hötorget. Pendeltågsstation Stockholm City.

Buss 69, 53 stannar på station Centralen och Buss 1 på station Cityterminalen.