Konsert

Folkmusik & visa

Långbacka/Bådagård

11 april

Kulturhuset Stadsteatern

Pop med folkmusiksjäl. Eller folk med en popsjäl, beroende på vem som lyssnar. Långbacka/Bådagårds musik har beskrivit som ”soundtracket till en saga” och ”som om Regina Spector hade flyttat till de skandinaviska bergen och lärt sig att spela fiol”. Eller helt enkelt som popmusik med en stor portion svensk folkmusik. 

Långbacka/Bådagård är sångerskorna och multiinstrumentalisterna Maja Långbacka och Matilda Bådagård. De har hyllats för sin förmåga att trollbinda publiken med sina tätt sammanflätade röster. En konsert med färgstarka och unika Långbacka/Bådagård är som att träda in i ett alldeles särskilt musikaliskt universum där genregränser utmanas och tradition möter progression! Efter framgångarna med senaste plattan Every Little Whisper Turns into a Roar och ett idogt turnerande, både på hemmaplan och utomlands, har duon jobbat flitigt med musik till film och scenkonst ett par år. Två filmsoundtrack har de hunnit få ut också, bland annat till filmen Glaciär av Camilla Läckberg. Våren 2024 släpper de nytt efterlängtat album. Det kommer att heta RÖTTER och vara en tematisk berättelse om sökandet efter just det.

Musikaliskt säger Långbacka/Bådagård att de med nya skivan vill bjuda på en riktig smällkaramell. Duon har skapat sig en egen genre någonstans i smältdegeln av pop, jazz, världsmusik, traditionell folkmusik och filmmusik och förfinat det egna soundet för varje ny produktion. Med RÖTTER tänker de större, råare och mer explosivt. Från att tidigare spelat nästan alla instrument själva på sina skivor har de nu bjudit in sina idoler att medverka och många namnkunniga musiker finns med på nya albumet.

När

11 april

Pris

250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Spana in Welmas olika guider

Annonser: