Gratis

Tillfällig utställning

Lagar och logik

11 maj–10 jul

Fullersta Gård

En grupputställning med Amanda Björk, Ellen Dynebrink, Niklas Karlsson, Petter Rhodiner, Helén Svensson och Ossian Söderqvist.

Konstnärerna i denna utställning har flera saker gemensamt: Arbetet sker utifrån eget uppställda premisser och regler som visar på intresset att utforska föränderlighet genom både sammansättning, upprepning och upplösning. Gränser föranleder process och syfte som i sin tur skapar form och mening. Istället för motivvärld och narrativ dras konstnärerna till att utgå från metod, material och logik.

I det processinriktade arbetet framstår formen med hänsyn till materialets egenskaper, tekniska möjligheter och fysiska förutsättningar. Konstnärerna använder sig av grundläggande tekniker och äldre hantverkstraditioner. Detta står i motsatsförhållande till industrins serietillverkning där perfektionen återupprepas i oändlighet tills små fel tar sig in och förskjutningar skapas. Arbetsprocessen kännetecknas av ett reaktivt förhållningssätt till metoden, formaten och materialen. Förenklat betyder det att konstnären också accepterar eventuella släpp i strukturen för att helheten ska stämma.

När

T.o.m 10 juli, onsdag – söndag

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg eller buss till Huddinge station.

Ta vänster när du kommer ner till markplan och följ gångvägen fram till Fullersta Gård (Fullersta Gårdsväg 18).

En mindre parkering finns vid Fullersta Gårdsväg 18. Större parkering finns på Norrängsvägen 1, eller i något av Huddinge centrums parkeringsgarage.