Teater

Konsert

La Vie en Wolff

8–29 maj

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby

8 maj 2024 är det urpremiär för konsertmonologen La Vie en Wolff, en hyllning och en kärleksförklaring till Rikard Wolff, hans kulturgärning och liv. Föreställningen tar avstamp i Rikards egna texter, både hans prosa och musikaliska verk och tar oss med på en resa genom livet, konsten, plågorna och den stora kärleken som fanns i Rikard Wolff.

En röd tråd genom Rikard Wolffs liv som artist är hyllningarna och referenserna till hans franska chanson-idoler Edith Piaf, Jacques Brel och Barbara. I La Vie en Wolff närmar sig Albin Oké Flinkas Rikard Wolffs rika kulturarv på samma sätt som Rikard närmade sig sina idoler. La vie en Wolff är ett sökande efter vem Rikard var, efter vad det är att vara människa och efter hur stort livet kan vara. Det största och det mest banala, det mest smärtsamma och det allra vackraste.

Rikard Wolff
Rikard Wolff var skådespelare och sångare och verkade på Sveriges stora teaterscener fram till sin bortgång 2017. Han slog igenom stort 1992 i filmen Änglagård. Från sitt genombrott fram till sin bortgång var Rikard Wolff knuten till Kulturhuset Stadsteatern. Som sångare uppträdde han med både egenskrivna verk och med visor och fransk chanson. Under sin karriär tilldelades han en rad priser och utmärkelser, däribland en Grammis, den kungliga medajlen Litteris et Artibus för sina framstående konstnärliga insatser och Svenska Akademiens teaterpris. Rikard Wolff var engagerad i HBTQ-frågor under hela sitt liv och blev en viktig röst i Sverige i kampen för allas lika rättigheter.

När

8 maj – 29 maj 2024

Pris

150-200 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Kulturhuset Vällingby ligger i Trappan vid Vällingby torg mellan biografen Fontänen och S:t Tomas kyrka.

Tunnelbanans Gröna linje 17 eller 19, hållplats Vällingby. Uppgång Vällingbyplan.

Annonser: