Teater

Kung mor

Kung mor utspelar sig i utkanten av tillvaron, i en tid efter diagnosen. Minnena från förr grumlas av verklighetens nu, vem har skalat räkorna, kan man få ett glas vin, och har någon egentligen beställt den där taxin? Att minnas och att glömma, om en mor och en dotter, om alla dessa figurer som dyker upp och försvinner, som trängs i ens liv eller på avdelningen eller kanske i ens sinne. Om sorg och väntan på saknaden, om att släppa taget eller hålla fast, om väntan på det som kanske kommer senare, efteråt, sedan. Om att glömma de vi älskar, om att sluta känna igen oss själva och varandra. Vet vi någonting om kärlek då – eller mer än någonsin?

Kung mor är skriven av dramatikern Christina Ouzounidis och poeten Jenny Tunedal. Pjäsen utgår från Tunedals diktbok Rosor skador, en bok om en mor som försvinner allt längre in i glömskan.

Kung mor ges ut i bokform på Modernista förlag nionde september. Detta är Tunedals debut som dramatiker. Ouzounidis har återkommande spelats på Teater Galeasen och regisserade även Elfriede Jelineks Winterreise 2016. Medverkande skådespelare i Kung mor är Charlotta Larsson, Hanna Edh, Alexandra Drotz Ruhn och Per Grytt.

25% Welma-rabatt!
Tre tillfällen i höst får Welmas läsare att se denna föreställning till finfin rabatt. 
Söndag 23 oktober kl 16
Onsdag 26 oktober kl 19
Söndag 30 oktober kl 16

Klicka här för att boka med rabatt!När

19 oktober-20 november.

Pris

Ordinarie 380 kr, senior 285 kr, student 180 kr, ungdom tom 26 år 150 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Buss 65, kliv av vid hållplatsen Östasiatiska Museet och gå ca 300 m, mot vattnet och till höger upp för backen. Tunnelbanans blå linje till Kungsträdgården, därefter ca 10 min promenad. Tunnelbanas röda linje till Östermalmstorg, därefter ca 15 min promenad.