Teater

Kulturbärarna

27–29 december

Södra Teatern

Efter att i tio år ha spelat sin hyllade enmanskomedi Sufflören på Dramaten hade Andreas T Olsson premiär för sin nyskrivna monolog på Oscarsteatern, hösten 2022. Kulturbärarna är skriven i samma anda som Sufflören och precis som då har Andreas haft ett extra regiöga, en V. I. S. (Vän I Salongen). I Sufflören var det Gösta Ekman, i Kulturbärarna är det Claes Eriksson.

Kulturbärarna har gjort stor succé och spelat för fulla hus på Oscarsteatern i Stockholm samt på Lorensbergsteatern i Göteborg. Nu har du som missat denna superhyllade flermansmonolog åter igen möjlighet att se Kulturbärarna när den gör ett kort gästspel på Södra Teatern i mellandagarna 2023. 

Recensioner: 
”Andreas T Olsson äger i Kulturbärarna” DN
”Härligt att få sola sig i Andreas T Olssons värld” SvD
”Ett skolexempel på hur teater ska spelas” DN
”Det är en njutning att få uppleva” Teaterstockholm.se


Det är skådespelarna, artisterna och författarna som syns, klär helsidor i DN och får vara stjärnor på slott. Men det är många fler som är med och bär kulturlivet. I denna föreställning är det personerna bakom och vid sidan om som har huvudrollen. Möt Kulturbärarna.

I garderoben under en pågående föreställning möter vi Garderobiären som använder garderoben som kostymförråd där han låter oss möta ett pärlband av sorglustiga existenser: den osynlige statisten, den nitiske autografjägaren, läkaren i salongen, museivakten som blir förälskad i en tavla, skådespelaren som spelar björn på Skansen. För att nämna några.

– Tonen och tilltalet är detsamma, men Kulturbärarna är roligare. Och oroligare. Ambitionen var att skapa något som slår en bro mellan institution- och privatteatern. Jag älskar Publiken. Man får gärna kalla mig publikfriare… Kulturbärarna är ett oförblommerat kärleksbrev till publiken. Ytterst handlar föreställningen om dom.

Andreas T Olsson

När

27-29 december

Pris

495 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.

Annonser: