Konsert

Jazz

Koppel Colley Blade Collective

Brian Blade är en rytmpoet som kröker rum och spelar stenhårt och sammetslent med en ton som blandar kammarkvartett med punk.

I trion Koppel Colley Blade Collective har Blade dessutom med sig två musiker som i allra hösta grad är burna av sin egen lyskraft, danske saxofonisten Benjamin Koppel och amerikanske basisten Scott Colley.

Trion står för improviserad triokammarjazz i världsklass, vilket man bland annat bevisat på plattan Collective från 2015. Och det är som med det mesta Brian Blade är inblandad i, det kollektiva lyssnandet står i förgrunden. Vid sidan av skirt kammarspel dessutom ett rejält omfång brötig blues när de känner för att visa upp den sidan.

Benjamin Koppel – som förestår två festivaler i Köpenhamn och har spelat med världsnamn som Jack DeJohnette och Paul Bley – har rester av dansk folkvisa i luren och stundtals lutar musiken åt skandinaviskt vemod där Blades kreativa, lyhörda trumspel stödjer och går i dialog med Colleys sjungande, melodiska basspel.

Scott Colley har jobbat med banbrytande musiker som Herbie Hancock och Mike Brecker och gitarr-ikoner som Jim Hall, John Scofield och Pat Metheny samt lett egna konstellationer med skivor under eget namn.

När

3 maj kl 20

Pris

150-325 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.