Visning

Konsthistoria enligt Ylva

Dyk in på en snorkeltur i konsthistorien på Spritmuseum. En visning genom utställningen Rediscover Absolut Art Collection som flyter lätt på ytan och navigerar dig som besökare på en säker simtur utan att dras ner i postmodernismens relativistiska strömmar. Visningen tar dig från det uppenbara till det obskyra och ger svar på tal till alla pretentiösa påståenden om konsten. 

I utställningen möts ni av ett färgsprakande urval från Absolut Art Collection med exempel på det bästa och tokigaste 80- och 90-talen hade att erbjuda konstvärlden. I postmodernistisk anda ställs gränsen mellan reklam och konst på sin spets i en konstsamling som existerar mitt emellan båda världar. 

Spritmuseums museipedagog Ylva Bengtén med examen i konstvetenskap och museologi navigerar er genom konstens snåriga skogar. Med en stor dos humor och anekdoter reder hon ut begreppen och de historiska referenserna i utställningen. Ni får svar på allting du egentligen aldrig behövde veta för att besöka en utställning; från varför museipersonal inte har någon humor när det kommer till kaffekoppar, ryggsäckar och paraplyer till vad som är skillnaden mellan plagiat, pastisch, parafras och parodi. 

Visningen pågår i ca 1h.

När

27 nov
11 dec

Pris

Ordinarie/vuxen: 195 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Station Karlaplan; därifrån 10 minuters promenad.
Buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.
Buss 69 och 76 till hållplats Djurgårdsbron.
Spårvagn nr 7 går från Sergels Torg till Liljevalchs/Gröna Lund.
Djurgårdsfärjan går från Slussen året runt.

Promenad från Centralstationen till Spritmuseet längs Strandvägen tar ca 30 minuter.