Teater

Konstabs Ingmar Bergmans så som i en spegel

22 sep–22 okt

Dramaten

Kungliga Dramatiska Teatern AB har valt att anlita KonstAB för en uppsättning på Målarsalen under tredje kvartalet av 2023. Detta beslutades enligt gällande stadgar under ett av Dramatens ledningsgrupps sammanträden. Av såväl konstnärliga som försäljningsmässiga skäl är uppdraget att göra en pjäs av Ingmar Bergman.

KonstAB erbjuder helhetslösningar inom kultursektorn. De tillhandahåller själva såväl regi som skådespeleri. Vidare besitter de kompetens gällande förinspelat ljud och video. Skådespelare från Dramaten kommer också att medverka i uppsättningen.

Kommer det bli bra? Det vet man aldrig i förväg. KonstAB är heller inte särskilt intresserade av vad som är bra och inte. De är däremot intresserade av att diskutera konstens roll i en kapitalistisk värld, att det ska hända grejer på scenen hela tiden och att den stora högen med sötpotatis som de lagt på scenen ska få utvecklas över tid. Och de håller budget.

Ingmar Bergmans film Såsom i en spegel hade premiär 1961. Den skildrar den självupptagne författaren David, hans två vuxna barn och en svärson under ett dygn på en skärgårdsö. Filmen belönades 1962 med en Oscar för Bästa utländska film.

KonstAB har tidigare gästspelat på Dramaten med Shakespeares Stormen, en uppsättning som bland annat hotades med stämning för varumärkesintrång av ett tobaksbolag. KonstAB är också aktuella med sin första långfilm, Vernissage hos Gud, en surrealistisk komedi om Gud och dadaism, samt med kortfilmen Jörgen Hyltes svåger.

Trilogin Total trygghet, Total fräschhet och Total strukturalitet har spelats på Göteborgs stadsteater och Teater Brunnsgatan fyra, och fick bland annat uppmärksamhet då en föreställning spelades under kaotiska former inför en grupp berusade finansmän.

När

Premiär 22 september
Spelas t.o.m. 22 oktober

Pris

370

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7