Teater

Konspiration

8 dec–14 mar 2024

Dramaten

Plötsligt inser man att ingenting är som man trodde. De vildaste fantasierna visar sig vara verkliga. Och de tryggaste sanningarna var rakt igenom lögn. Eller?
 
Konspiration är en berättelse om Sverige under tre olika epoker. Om sanningarna vi tagit för givna. Om optimismen, framtidstron och de pålitliga auktoriteterna. Om lögnerna som avslöjats. Om Vietnam-demonstrationer, Palme-mord och LSD-experiment. Och om människorna som inte längre vet vad och vem men kan lita på.
 
Erik Uddenbergs nyskrivna pjäs är delvis byggd på intervjuer med verkliga människor i Sverige, om hur deras syn på samhället förändrats över tid. Med början i 60-talet rör vi oss framåt, via nutiden, mot ljuset i tunneln.

I Konspiration använder Suzanne Osten alla medel som står till buds för att avtäcka verkligheten, förtrolla publiken och väcka hoppet om en bättre värld till liv.

Suzanne Osten är en av Sveriges mest omskrivna regissörer verksam sedan 1960-talet, känd inte minst för sitt banbrytande arbete på Unga Klara. På Dramaten har hon tidigare regisserat Att falla ur tiden, Furstinnan av Amalfi och Fenix.

Förlag: Colombine Teaterförlag

När

Premiär 8 december
Spelas t.o.m. 14 mars

Pris

370 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7

Annonser: